lördag 6 februari 2010

Stucked on track


Jag vet inte om jag vill kalla den här dagen ett fiasko, kanske är äventyr ett bättre ord som beskriver dagen. Efter det långa uppehåll vi har haft från fisket så var suget rätt stort imorse när vi började lasta skotern för att åka ut på sjön som ligger aldeles intill stugan här i Gubbträsk. Men efter bara 75-100m började skotern gräva sig djupare och djupare ner i pudersnön och till vår stora fövåning var det ungefär 20cm vatten under snön. 2.5h och flera tröstlösa försök att få lös skotern senare gav vi upp och lämnade skotern, för att hämta den under morgondagen då det förhoppningsvis har frusit på lite.

Blöta och svettiga åkte vi in till Storuman för att kolla isläget. Som vi hade förutspått var det riktigt kass is som tvingade oss att istället vända tillbaka till Gubbträsk. Väl där tvärpimplade vi lite aldeles utanför stugan bara för att inte bli helt fisklösa. Nu var det iofs nära att Lasse blev det ändå ;)

Imorgon åker vi nog in till Storuman för att försöka oss på rymlingarna igen. Tyvärr strular det med båten så det får bli från land. Men det ska nog gå att lura upp nån ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar