torsdag 12 februari 2009

Fortfarande kyligt


Broiler eller naturligt stor? I detta fall är det bara en helt vanlig inlandsbo


Vi trotsade kylan i tisdags med ett pass på Sävarån, denna gång hade vi, i motsats till förra passet, ganska mycket kontakt med fisk. Men problemet med att få fiskarna att kroka verkar vi inte komma ifrån, bara en landad fisk innan vi fick återvända hem på grund av kylan som nådde ända ner till -20 grader.

Måste få nämna ännu en artikel som Gunnar Westrin har publicerat på NSD.se där han avhandlar debatten om rekordfiskar som blir just rekordfiskar på grund av närliggande odlingar, där antingen fisk som redan finns i systemet blir broilers av överflödig mat eller rent av "rymlingar". Själv tycker jag att debatten är viktigt. Jag tycker själv att mycket av det han skriver är rätt och riktigt.
Ska man godkänna fisk som på konstgjord väg blivit rekordstora eller ska man bara godkänna fisk som växt sig stora på naturlig väg? Den frågan tycker jag faktiskt regelmakarna, i detta fall Sportfiskarna, ska få avgöra. Problemet är ju hur man ska särskilja "dopad" fisk mot "ren" fisk om man får utrycka sig hårt. Självklart ska man inte ta ifrån den ära som en rekordfisk ger fångstmannen, även om det är en "rymling", för i dagsläget fiskar alla på samma premisser.

Hade tänkt få en bild och en liten text om den omtalade flytringen, men tiden räcker inte riktigt till. Håller för fullt på med att köpa hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar